DNS، مخفف Domain Name System، یک سیستم سلسه‌مراتبی نام‌گذاری برای کامپیوترها، سرویس‌ها، یا منابع دیگر است که به شبکه اینترنت یا یک شبکه خصوصی (LAN) متصل هستند.همانطور که می‌دانید، اینترنت با استفاده از IP Address ها کار می‌کند. پس برای دسترسی به یک وب‌سایت، باید به آی پی سرور آن مراجعه کنیم DNS  (دی ان اس)، دقیقا همین کار را برای ما انجام می‌دهد.پس وظیفه سرویس  DNS  تبدیل نام به آدرس IP  و تبدیل IP  به نام می باشد.

به تعبیری شبیه دفترچه تلفن آنلاینی است که شما را برای اتصال به مخاطب مورد نظرتان هدایت می کند!وقتی شما وب سایتی را ایجاد می‌کنید، برای ثبت دامنه آن باید نامی را مشخص کنید که به سایت شما اشاره کند. این نام به کمک DNS به IP تبدیل شده و در فضای اینترنت شناسایی می‌شود.در بیشتر موارد این تنظیمات، به ‌وسیله هاست و ثبت کننده نام دامنه انجام می‌شود. مثلاً نشانی آی‌پی وب سایت گوگل ۱۷۳.۱۹۴.۳۳.۱۰۴ است. برای دسترسی به گوگل، می‌توانید از این نشانی آی‌پی یا نام دامنه آن یعنی www.google.comاستفاده کنید.

DNS Server چیست ؟

DNS سرور، یک دیتابیس بزرگ شامل مجموعه‌ای از دامین‌ها و IP های مرتبط است. معمولا DNS  سرورهای زیادی در سازمان‌ها و شرکت‌‌های هاستینگ وجود دارد که با یکدیگر در ارتباط هستند.بنابراین کافی است شرکت هاستینگ، نام دامنه شما را در سرور DNS اضافه کند تا در مدت کوتاهی با سایر دی ان اس‌ها در سراسر جهان هماهنگ شود.برای اینکه یک دامنه بتواند به وب سایت اشاره کند، ابتدا باید در DNS Server اضافه شود.

چرا از DNS Server  استفاده می کنیم ؟

اکثرمان بر این باوریم که حفظ نامی مانند  google.com از تعدادی عدد بدون ترتیب آسان‌تر است.پس وقتی می‌خواهیم به یک وبسایت مانند Google مراجعه کنیم، تنها آدرس WWW.google.COM را در مرورگر وارد می‌کنم و تنها چیزی که لازم است به خاطرمان بسپاریم نام Google است.عکس این مورد نیز درست است. یعنی ما به عنوان یک انسان کلمات یک URL را می‌فهمیم و آن را بسیار راحت‌تر از آی‌پی به خاطر می‌سپاریم اما کامپیوتر‌ها و دستگاه‌های متصل به شبکه آدرس IP را متوجه می‌شوند.در این مابین سرور دی‌ان‌اس سرور به عنوان یک تحلیل‌گر (Resolver) یا مترجم نام‌ها به آدرس‌های IP عمل می‌کند.