vsphere HA

vSphere HA (High Availability)

یکی از موثرترین راهکار های Disaster Recovery  ، سرویس HA(High Availability) می باشد که   این سرویس زمانی که هاست های ما به هر دلیلی Fail  می شوند ماشین های موجود روی هاست را روی هاست دیگر در همان کلاستر Restart  می کند و موجب کاهش Down Time  سرویس و عملا جلوگیری از اختلال در ارائه سرویس می باشد.دقیقا مشابه restart شدن یک سیستم عامل مثل ویندوز پس در HA یک مقداری down time وجود دارد ولی مقدار این down time کاملا وابسته به مولفه های اون VM، مثل RAM ، Disk، CPU و خود سیستم عامل می باشد. VMwareاولین بار vSphere HA را در سال 2006 معرفی کرد و به توسعه و پشتیبانی از این ویژگی ادامه داد.

پیشنیاز های فعال سازی HA

  • داشتن vCenter
  • ایجاد cluster در vCenter
  • نیاز به حداقل ۲ هاست در کلاستر
  • وجود shared storage مشترک بین تمامی هاست های داخل cluster

vSphere HA چگونه کار می کند؟

VMware vSphere HA از قابلیتی به اسم Fault Domain Manager برای نظارت بر در دسترس بودن هاست و restart ماشین های مجازی ،در یک cluster مشترک استفاده میکند. یک هاست در کلاستر به عنوان هاست master عمل می کند و همه ی هاست های دیگر به عنوان Slave نامیده می شودند.

master host درواقع وظیفه ی نظارت بر سیگنال های هاست های دیگر (در یک کلاستر) را دارد و با سرور vCenter ارتباط برقرار می کند. هاست ها از طریق ارسال Heartbeat که نشان می دهد هاست مطابق انتظار در حال اجرا است ، ارتباط برقرار می کنند.اگر master host نتواند heartbeat ای رو از یک هاست دیگر دریافت کند، به vSphere HA دستور می دهد که اقدامات اصلاحی را انجام دهد.

 قبل تر گفتیم یکی از پیش نیازهای HA  ، داشتن Shared Storage  می باشد ، دلیل این پیش نیاز این است که ماشین های مجازی روی Shared Storage  به راحتی توسط همه ی هاست های عضو کلاستر قابل دسترس هستند  و وقتی master host  تشخیص می دهد که یکی از هاست ها Fail  شده است ، با توجه به اینکه فایل های مربوط به ماشین مجازی برای هاست های دیگر قابل دسترس هستند ، ماشین مجازی روی slave host  ایجاد می کند و تنها Compute Resource vMotion  صورت می گیرد و ماشین مجازی بعد از Restart  شدن در هاست دوم شروع به ارائه سرویس می نماید.